Vitaminbomba édesburgonyás muffin – Tojásból és sajtból van a tésztája

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édesburgonya fénykorát éli. Minden, amibe belekerül, egyszerűen zseniális lesz. Én is odavagyok érte, ha tehetem, minél több ételbe beleteszem. Lehet belőle rakott krumplit vagy krémlevest készíteni, de önmagában, egészben sütve is csodálatos.

Tökéletes reggeli vagy vacsora ez a tojásos-édesburgonyás kosárka. Lényegében egy frittatáról van szó, amit muffinformában készítünk el - liszt egyáltalán nem kerül bele, a zöldségekből, a tojásból és a sajtból áll össze a tésztája. 

A krumpli mellé bébispenótot teszünk, ezzel a módszerrel könnyedén megszerettethetjük a gyerekekkel a nem kedvelt zöldséget. Rendkívül egészséges nassolnivaló, ráadásul gyönyörű a színe, a narancssárga burgonyától, a cheddar sajttól és a tojástól élénk sárga finomság kerül ki a sütőből. 

Nem csak frissen, melegítve is isteni finomak. A zabpelyhes kosárkához hasonlóan, ennél a receptnél is meglepő volt, hogy liszt nélkül, csak tojásból és zöldségekből, milyen szépen összeáll a tészta és milyen szabályos formák születnek. A receptet fel lehet turbózni avokádóval, chilivel, paprikával, de többféle sajttal is.

Édesburgonyás muffin

édesburgonyamuffinrecept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 darab édesburgonya
  • 10 darab tojás
  • 0.75 bögre cheddar sajt (reszelt)
  • 1 bögre spenót
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 teáskanál mustár
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Béleljük ki a muffinformát papírral vagy használjunk szilikonformákat.

Reszeljük le az édesburgonyát és a sajtot, vágjuk apróra a spenótot.

Osszuk el a lereszelt édesburgonyát a 12 muffinformában. Süssük 10 percig.

Amíg sül, verjük fel a tojásokat a tejjel, mustárral és a fűszerekkel.

Osszuk el a sült édesburgonyán a reszelt sajtot és a spenótot egyenlő részben. Öntsük rá a tojásos keveréket. 20-25 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük