Fornetti házilag - 20 perc alatt kész a friss péksütemény

Kóczián Zita 2019. április 15.

Imádom a frissen sült fornettit, mindegy, hogy lekváros, túrós, kakaós, mogyorós, sajtkrémes – legszívesebben forrón, marékszámra tömném magamba, amint megérzem az illatát.

A baj azonban nemcsak az, hogy elég borsos az áruk, hanem az is, hogy hozzánk közel nincs is ilyen üzlet, úgyhogy ha mondjuk egy lustálkodós vasárnap reggel megkívánnám a miniatűr péksütit, akkor 20 percet kéne zötykölődnöm a buszon – ráadásul mire hazaérnék, ki is hűlne, ami azért sokat ront az élvezeti értékén.

fornetti-recept-cover.jpg

Fornetti házilag

Mivel sajnos a Jótündér Keresztanya nem bukkant fel hétvégente, hogy varázslatos módon elém helyezzen egy tálca frissen sült sütikét, kénytelen voltam improvizálni. Meglepődnétek, milyen könnyű ez a házi verzió – ráadásul gyorsabban elkészül, minthogy leérnétek a sarki sütödébe.

Hogy fokozzam az élvezetet, végtelen variációban elkészíthető, így tényleg a szánk ízéhez és a szezonális gyümölcsökhöz igazíthatjuk a leveles tésztából készült falatkákat.

Fotó: Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6214311031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.