Majonézes krumplisaláta hagyma nélkül: így is nagyon finom lesz

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elmaradhatatlan ünnepi kedvenc a majonézes krumpli. Pofonegyszerű elkészíteni és nem is tart sokáig. Még akkor sem, ha házilag készítjük hozzá a majonézt.

Ez eddig fel sem tűnt, de most, hogy gondolatban összeszedtem az ünnepi recepteket, világossá vált, hogy mi bizony egy majonézimádó család vagyunk.

Az ünnepek alkalmával mindig kerül valami majonézes az asztalra. Általában a keresztanyám készíti az alapmártást nagy tételben, a nagyanyám és az anyukám pedig különféle ételeket varázsolnak belőle. Az egyik legnagyobb kedvenc az elképesztően minimalista majonézes krumplisaláta.

A hagymakérdés

Nem árulok zsákbamacskát. Nálunk nincs benne hagyma. A nagymamám érdekszférájába tartozik ugyanis ez a klasszikus köret. Mivel ő nem szereti a hagymát, ha ki lehet hagyni valamiből, akkor ő megteszi. De természetesen nem szükséges eképpen eljárni. Ha valakinek hagyma nélkül nem patent a majonézes krumpli, az tegyen csak bele nyugodtan. A lilahagyma színt visz a salátába, a zsenge újhagyma pedig magát a tavaszt.

Majonézes krumpli

majonezeskrumpli.gif

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 1 kilogramm krumpli
  • 100 gramm házi majonéz
  • 250 gramm tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál porcukor
  • ízlés szerint só és bors
  • 10 darab csemegeuborka (apró)
  • 1 marék petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan megmossuk, majd feltesszük héjában főni. Megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. A házi majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a borsot, a mustárt, a citromlevet és a porcukrot. Ezzel öntjük nyakon a krumplit. Vékonyra karikázott csemegeuborkát, apróra darabolt petrezselymet is keverünk hozzá.

 Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük