Friss, ropogós spenótsaláta céklával és dióval, amitől még a diéta is boldogság lesz

Ács Bori 2019. április 20.

A legtöbb zöld saláta kiábrándítóan íztelen, állagtalan, jellegtelen, szomorú, diétás időkre emlékezteti az embert, a spenót viszont egyáltalán nem ilyen. Van tartása, harapnivaló állaga, jellegzetes íze, a kedvenc zöld levelem mind közül.

Különösen szeretem sült zöldségekre vagy mellé, de bármilyen saláta alapjának nagyon jó. Klasszikus párosai a cékla, a narancs, de nagyon gyakran teszik egy tányérra édes gyümölcsökkel, eperrel, almával, gránátalmával, télen mazsolával is. 

Egészséges és finom

Mióta tudjuk, hogy mennyivel több zöldséget kellene ennünk naponta, sőt, azt is, hogy ennek a zöldségmennyiségnek egy része mindig valamilyen zöld kellene, hogy legyen, még menőbb nálunk a spenót. Ráadásul ha nem is annyira egészséges, hogy olyan izmokat növesszünk tőle, mint Popeye, azért tényleg szép tápanyagtartalma van, legalábbis biztosan szebb, mint egy adag szomorú, ízetlen jégsalátának.

speno_tsala_ta.jpg

Most friss, ropogós céklával és kecskesajttal került párba, de nem csak azért, mert nagyon szépek együtt. Ment még rá mazsola és dió is - nem lehetett abbahagyni, de szerencsére ezt annyira nem is kell.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr1914733295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.