Friss, ropogós spenótsaláta céklával és dióval, amitől még a diéta is boldogság lesz

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legtöbb zöld saláta kiábrándítóan íztelen, állagtalan, jellegtelen, szomorú, diétás időkre emlékezteti az embert, a spenót viszont egyáltalán nem ilyen. Van tartása, harapnivaló állaga, jellegzetes íze, a kedvenc zöld levelem mind közül.

Különösen szeretem sült zöldségekre vagy mellé, de bármilyen saláta alapjának nagyon jó. Klasszikus párosai a cékla, a narancs, de nagyon gyakran teszik egy tányérra édes gyümölcsökkel, eperrel, almával, gránátalmával, télen mazsolával is. 

Egészséges és finom

Mióta tudjuk, hogy mennyivel több zöldséget kellene ennünk naponta, sőt, azt is, hogy ennek a zöldségmennyiségnek egy része mindig valamilyen zöld kellene, hogy legyen, még menőbb nálunk a spenót. Ráadásul ha nem is annyira egészséges, hogy olyan izmokat növesszünk tőle, mint Popeye, azért tényleg szép tápanyagtartalma van, legalábbis biztosan szebb, mint egy adag szomorú, ízetlen jégsalátának.

Most friss, ropogós céklával és kecskesajttal került párba, de nem csak azért, mert nagyon szépek együtt. Ment még rá mazsola és dió is - nem lehetett abbahagyni, de szerencsére ezt annyira nem is kell.

Spenótsaláta céklával

spenót-cékla-saláta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 gramm bébispenót
  • 2 fej cékla
  • 2 marék dió
  • ízlés szerint puha, sós, morzsolható sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint
  • 1 marék mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, leszárogatjuk. Ha nem bébispenótot használunk, letépkedjük a szárait, és kis darabokra tépkedjük a leveleket. A céklát meghámozzuk, majd mandolinon hajszálvékonyra szeleteljük. Elkeverjük őket, rászórjuk a durvára vágott diót, a mazsolát, rámorzsoljuk a sajtot, és végül meglocsoljuk az olajból, ecetből készített öntettel.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük