Az eper legcsodálatosabb párja egy nagyon egyszerű alapanyag

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az igazi eper persze magában a legjobb, de ha mégis desszertté szeretnénk kerekíteni, akkor általában valamilyen tejtermékkel párosítjuk. Amivel mi szeretjük, azzal viszont nem sokan eszik, pedig a legcsodálatosabb kombináció, ami létezik.

A tejszínhabos eper klasszikus dolog, a túró és a mascarpone meg a fehér csokoládé is megszokott párjai a tavaszi piros gyümölcsnek, és joggal. 

Tejföllel viszont nem sokan párosítják. Csak egyszer kell kipróbálni kettőjüket együtt, és soha többet nem akarjátok majd máshogyan enni. 

A szokatlan, de zseniális páros

A párosítást Zsófi barátnőmtől tanultam még sok évvel ezelőtt. Ő úgy készíti, hogy az eper felét villával beletöri a tejfölbe, a másik felét szeletelve keveri hozzá. Mi a legtöbbször egyszerűen csak rákanalazzuk úgy, ahogy van: a megmosott, feldarabolt eperre megy a krémesre kevert tejföl, nekem ehhez még cukor sem kell, de a család édesszájú fele ad hozzá azt is. 

Ha ez olykor nem elég, akkor szórunk az egészre valami ropogós feltétet is. Ez lehet mandula, vajas kekszmorzsa, granola, bátrabbak sós kiegészítőkkel is kísérletezhetnek, de csak akkor, ha az eper igazán édes.

Tejfölös eper

tejfölös-eper

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm friss eper
  • 300 gramm krémes zsíros tejföl
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

Az epret megmossuk, leszárazzuk, negyedeljük és tálkákba osztjuk. A tejföl krémesre keverjük és ízlés szerint kevés cukorral édesítjük, majd szétosztjuk a tálkákban.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük