Az eper legcsodálatosabb párja egy nagyon egyszerű alapanyag

Ács Bori 2019. április 25.

Az igazi eper persze magában a legjobb, de ha mégis desszertté szeretnénk kerekíteni, akkor általában valamilyen tejtermékkel párosítjuk. Amivel mi szeretjük, azzal viszont nem sokan eszik, pedig a legcsodálatosabb kombináció, ami létezik.

A tejszínhabos eper klasszikus dolog, a túró és a mascarpone meg a fehér csokoládé is megszokott párjai a tavaszi piros gyümölcsnek, és joggal. 

Tejföllel viszont nem sokan párosítják. Csak egyszer kell kipróbálni kettőjüket együtt, és soha többet nem akarjátok majd máshogyan enni. 

tejfo_lo_s-eper.jpg

A szokatlan, de zseniális páros

A párosítást Zsófi barátnőmtől tanultam még sok évvel ezelőtt. Ő úgy készíti, hogy az eper felét villával beletöri a tejfölbe, a másik felét szeletelve keveri hozzá. Mi a legtöbbször egyszerűen csak rákanalazzuk úgy, ahogy van: a megmosott, feldarabolt eperre megy a krémesre kevert tejföl, nekem ehhez még cukor sem kell, de a család édesszájú fele ad hozzá azt is. 

Ha ez olykor nem elég, akkor szórunk az egészre valami ropogós feltétet is. Ez lehet mandula, vajas kekszmorzsa, granola, bátrabbak sós kiegészítőkkel is kísérletezhetnek, de csak akkor, ha az eper igazán édes.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr1114771406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.