Nincs ma divatosabb, de egészségesebb ital se, mint a zellerjuice
#zellerjuice

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zeller alighanem népszerűsége csúcsára ért. Nem csoda, hiszen igazi csodanövény, amiből ráadásul elképesztő zöld ital préselhető. Még az instagramon is arathatunk vele, minden tele van a #zellerjuice hashtaggel. De miért szeretik ennyire, és hogyan lett ilyen menő?

Pedig a zeller szárából nyert lé rémesnek és szörnyűségesnek hangzik. Ezt nem csak a színe miatt mondom. Mikor először olvastam a zellerlé-őrületről, feltankoltam zellerszárból, zellergumóból, biztos, ami biztos. Még a juicert is kölcsönkértem anyukámtól, és nagy lelkesen készítettem is egy adagot. Valószínűleg, ha csak egy instagram poszt erejéig kellett volna pózolnom egyet a kulacsomba töltött nedűvel, nem is lett volna baj. De én elhatároztam, hogy megiszom, mert ez jó nekem.

A férjem erre azt szokta mondani: Remélem ez nagyon egészséges, mert az íze elég szörnyű. Maradjunk is ennyiben, és ezután a kis személyeskedés után térjünk is rá a zeller és a belőle készült felettébb trendi ital előnyeire is.

A zellerjuice rendkívül egészséges

Mert amúgy tényleg nagyon jó nekünk, ha ilyet iszunk. A zeller ugyanis tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Van benne például A-, B6-, C-, K-vitamin, folsav, kalcium, nátrium, kálium és vas, ráadásul enzimekben és antioxidánsokban is gazdag. A zellerszár nagy része víz, így remekül hidratál. Úgyhogy még gyönyörűek is leszünk tőle - ami ugye elengedhetetlen, ha instagram-celebek vagyunk vagy azok szeretnénk lenni.

zeller

A természetes szépségápolás

Különösen a bőrünk hálálja majd meg a zöld ital életvitelszerű fogyasztását. De kivételesen magas magnézium és B6-vitamin tartalmának köszönhetően a zellertől energikusak leszünk, és jobban bírjuk majd a kimerítő testedzést, továbbá az izmaink is könnyebben lazulnak majd el. Úgyhogy edzés után is nyugodtan posztolhatunk egy smink- és filtermentes képet, mert szépek és lazák leszünk. Akkor sem kell pánikba esni, ha a hétvégén túl sokat ittunk és buliztunk. A zellerlé ebben is segít, ugyanis vízhajtó hatása révén remekül méregtelenít.

zeller1.gif

Szóval ha nem is ízlik a zellerlé, igyuk minden nap vidáman, mosolyogva, közben gondoljunk pozitív hatásaira és az instagramunkat elárasztó lájkok tömkelegére.

Elkészítése

A szárzellert aprítsuk fel, és turmixoljuk össze a vízzel. Szűrjük le, és az így nyert levet ízesítsük néhány csepp citromlével. Ha van otthon juicerünk, azzal készítsük, a használati utasításnak megfelelően.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük