Remegős, joghurtos gumitorta: a véletlenekből születnek a legjobb receptek

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A családban a gumitortaként elhíresült süteménypótlékért mindenki rajong. A legjobb, hogy filléres hozzávalókból, se perc alatt össze lehet dobni, utána csak a hűtőre kell várni pár órát, hogy befejezze a művünket. 

A fő alapanyag, a joghurt nem csak szuper finom, de elképesztően egészséges is: javítja az emésztést, erősíti a csontokat, sőt, bizonyos kutatások szerint a vérnyomás csökkentésében is szerepe van. A friss gyümölcsök csak fokozzák az egészségmegőrző és -javító hatást, pláne, hogy sütés és főzés nélkül, maximális vitamintartalommal kerülnek az édességbe. 

Fagyitortából gumitorta

Tulajdonképpen húgom nyári szülinapjának köszönhető minden, mivel, ahogy közeledni kezdett a nap, egyre csak rágta édesanyám fülét, hogy ő bizony fagyitortát szeretne. Ezzel pedig kirobbant a vita, ami a gumitorta megalkotásához vezetett. Mivel nem sikerült megegyezni, hogy milyen ízű fagylaltokból legyenek a rétegek, anyukám egy drasztikus megoldást választott: megmondta, hogy semmiféle fagyitorta nem lesz - mivel talált egy sokkal jobbat. 

Sütés nélküli gyors recept

A frissítő édesség pedig valóban hamar belopta magát mindenki szívébe. Szívesen készítem, amikor Balatonon vagyunk a barátokkal, mert sütő és mindenféle extra konyhai eszköz nélkül hiphop kész van, és összeáll, amíg egyet csobbanunk a tóban. Szintén életmentő volt azokon a napokon, amikor épp csokiböjtöt tartottam, és rám tört a cukoréhség, hiszen édesítőszerrel is elkészíthető, tehát diétában sem tilos. A gyümölcsök tekintetében pedig idényszerűen tényleg bármi passzol hozzá, az én személyes és örök kedvenceim viszont az enyhén savanykás piros bogyósok maradnak.

Azt hiszem, ezt a receptet minden kisgyerekes anyukának ismernie kéne, hogy a bolti, adalékanyagokkal és színezékkel tömött cukorkák helyett már korán hozzászoktassák a gyermeküket a tudatos nassoláshoz: a remegős gumitorta mókás állaga már alapból meghozza a kedvet az evéshez. 

Joghurtos gumitorta

gumitorta 650

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 3 bögre natúr joghurt
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési zselatin
  • 4 deciliter tejszín
  • 30 dekagramm gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Ez a recept inkább úgy kezdődhetne a szokásos "melegítsd elő a sütőt" helyett, hogy "hűtsd le a hűtőt."

Egy nagy tálban keverjük össze a joghurtot a zselatinnal és a cukorral, egy kicsit langyosítsuk össze, majd hűtsük vissza.

A tejszínt verjük fel, majd a gyümölcsdarabokkal egyetemben keverjük a joghurtos krémhez. Ezután már csak egy ideális formát kell választanunk, a legjobb, ha valamilyen műanyag vagy szilikon, ennek híján sütőpapírral bélelt tepsit is használhatunk.

Töltsük bele a krémet, majd az alaposan lehűtött hűtőnkben hagyjuk megszilárdulni: 2-3 óra után már fogyasztható is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük