Citromos-mákos muffin joghurtos tésztából - Ha gyorsan finomat a jelszó

Sági Zsófia 2019. május 2.

Sokszor azt gondolom, hogy a muffinból már nem lehet mit kihozni, kipróbáltam az összes létező verziót - aztán mindig találok egy új, szuper ízkombinációt, ami felülírja az addigi elképzeléseimet. 

A legújabb kedvencem a citromos-mákos változat, aminek a tésztájába lágy görög joghurt kerül. Amilyen jól hangzik, annyira finom, nagyon szuperül passzol a savanykás gyümölcs az édes, mákos tésztához.

citromosmakosmuffin.jpg

Variációk az alapreceptre

Szokás szerint megvariáltam a receptet: ahogyan ezt már több citromos süteménynél is említettem, oda vagyok a citrusokért, ezért mindig minimum a duplájára emelem a mennyiségét egy-egy receptben. Így történt ennél a muffinnál is, két citrom leve és egy héja került a tésztába, de nyugodtan használhatnak kevesebbet is azok, akik nem ilyen hardcore-rajongók. 

Bár natúr görög joghurttal a legfinomabb a sütemény, lehet kísérletezni gyümölcsös változatokkal is, én legutóbb meggyes joghurtot kevertem bele, úgyis nagyon jó lett. Arra figyeljünk ebben az esetben, hogy ne agyoncukrozott, mesterséges adalékanyagokkal telenyomott verziót, hanem valódi gyümölcsből készült változatot használjunk. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr8614731527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.