Habkönnyű, zöld palacsinta - Így a gyerekek is megeszik a spenótot

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Először a gyerekek kedvenc mesekönyvében, a Tatu és Patu-sorozat evős-főzős kötetében találkoztunk a spenótos palacsintával. Mivel a két golyófejű tesó máskülönben is sok furcsaságot csinál, azt hittük, az ő mókázós bolondériájuk csak, hogy spenót kerül a palacsintába.

Aztán kiderült, hogy ez egy teljesen létező, a hétköznapi életben, mindennapokban is fogyasztott étel a skandináv országokban. Olyasmi, mint egy amerikai palacsinta, kicsi, pufi, levegős, de a tésztája nagyon lágy, mégis sokkal laktatóbb a miénknél. A spenóttól nem csak a színe lesz vicces, de az állaga is nedvesebb, az ízén viszont egyáltalán nem lehet érezni. 

Így nem érződik a spenót íze

Többféle spenótos palacsintarecept létezik, ebbe a tojások mellett túlérett banánok is kerülnek, amitől enyhén édeskés lesz az íze. Valószínűleg ezek a banánok a felelősek azért is, hogy a spenótot nem is érezni ki belőle. 

Friss és mélyhűtött spenóttal is ugyanúgy el lehet készíteni, annyi a különbség, hogy a kész spenótpüré használatakor nem kell előmosni, darabolni a leveleket. Gyümölcsökkel és joghurttal a legjobb meg egy kis mézzel. 

Spenótos-banános palacsinta

spenótos palacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 evőkanál spenótpüré
  • 2 darab érett banán
  • 2 darab tojás
  • 70 gramm darált mandula
  • 70 gramm liszt
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egy nagy tálba ütjük, hozzáadjuk a spenótot és a banánokat. Az egészet nagyon alaposan összetörjük vagy leturmixoljuk. Belekeverjük a lisztet, mandulát és a sót.

Egy serpenyőben felolvasztunk egy kis vajat, és fél merőkanálnyi adagokban, alacsony lángon sütjük ki a palacsintákat.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük