A világ legegyszerűbb tortájához a sütőt sem kell bekapcsolni

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sok olyan tortarecept van, ami a legegyszerűbbnek vallja magát, de ez most itt valóban maximálisan megfelel ennek az állításnak. Néztem az időt, miközben csináltam, és nem volt hosszabb húsz percnél az elkészítése, de elsöprő sikert aratott. 

Csak keksz kell hozzá, krémsajt és gyümölcs. Nem kell sütni, csak állni hagyni pár órát, és kész. Tipikus tavaszi-nyári desszert, amit még nyaraláskor is össze tudunk dobni egy apartmanban. 

Mindegy, milyen, csak jó legyen

A keksz lehet bármilyen, sima vajas vagy zabos, kerek vagy szögletes, de az persze nem árt, ha finom. A gyümölcs inkább a bogyósok közül valamelyik, most éppen eper, de őszibarackkal is el tudom képzelni. A krémsajt lehet mascarpone vagy bármilyen nem sós, teljesen natúr ízű verzió. 

Ha a képen láthatónál nagyobb mértani pontossággal szeretnénk szeletelni, akkor be lehet tenni tálalás előtt pár órára a fagyasztóba. Arra azért érdemes figyelni, hogy egyrészt ne hagyjuk teljesen kifagyni, másrészt, hogy jóval azelőtt tegyük ki szobahőmérsékletre, mielőtt felvágnánk.

Kekszes sajttorta

epres-sajttorta - 1

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 350 gramm vajas keksz
  • 500 gramm natúr krémsajt
  • 200 gramm tejföl
  • 2.5 deciliter habtejszín
  • 100 gramm cukor
  • 400 gramm eper
  • opcionális vanília
  • opcionális citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot simára keverjük a tejföllel, cukorral, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. Egy formát vagy tálat kikenünk a krémmel, majd egyenletesen kirakjuk keksszel. Erre vékony szeletekben epret rakosgatunk, majd beborítjuk krémmel. Megint keksz, eper, majd krém következik, végül az utolsó réteg is krém legyen. Alaposan folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe, majd egy, maximum két órára a fagyasztóba is bekerülhet, de tálalás előtt fél órával tegyük szobahőmérsékletre.

Fotók: Ács Bori/Sóbors 

Ezt is szeretjük