Málnás tiramisu pohárkrém - Savanykás gyümölcs és édes krém találkozása

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy időben sokszor volt otthon tiramisu, anyu nagyon szeretett csinálni. Egyszer talán már említettem, hogy ő a főzés nagymestere, de sütni nem szeret - viszont a tiramisu az az édesség, amit tényleg pikkpakk össze lehet rakni. 

A tiramisu két fő alkotóeleme a kávé és a kakaó. Ez nemcsak a desszertet dobja fel, hanem a fogyasztóját is, hiszen mindkét összetevője igencsak élénkítő hatásáról ismert.

Felturbózott tiramisu

No, de most nem a sima tiramisuról beszélünk, mert ennek az ízét is lehet tovább fokozni, méghozzá gyümölcsökkel. Az alaprecept édessége miatt érdemes savanykásabb gyümölcsöt választani, hogy jobban érvényesülnek az ízek. 

A szezonban mi mással lehetne felturbózni ezt a desszertet, mint málnával. Nyilván fagyasztott gyümölccsel sem lenne rossz, de mégis más a friss ízvilága. Egyébként eperrel is tökéletes párosítás, ha valaki azt jobban szereti. Ez a málnás tiramisu most pohárkrém változatban került az asztalra. Ebéd utáni desszertnek, de uzsonnára is kiváló. 

Málnás tiramisu pohárkrém

málnás tiramisu pohárkrém recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm málna
  • 250 gramm mascarpone
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 250 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 2 deciliter eszpresszó (frissen lefőzve)
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Főzzünk le egy adag eszpresszót. A piskótákat törjük néhány darabba, és mártogassuk bele a kávéba, majd tegyünk belőle minden pohár aljába. Szórjunk rá egy-egy marék málnát.

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét úgy, hogy krémmé álljon össze.

Verjük fel a tojásfehérjét, és ezt is forgassuk bele a masszába.

Öntsük a málnára a krémet, szépen egyengessük el, majd szórjuk meg kakaóporral, és tegyünk rá néhány szem málnát díszítésnek.

 Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük