Édes kaliforniai paprikával és fekete olajbogyóval sült csirke

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Legalább annyi jó olasz húsétel van, mint amennyi tészta, az olasz konyha messze nem csak a spagettiről szól, sőt. Ez például egy teljesen szimpla csirkerecept, éppen olyan egyszerű, mint egy paprikás csirke, de három olyan íz találkozik benne, ami mégis valami nagyon váratlan eredményt hoz létre.

Ugyanaz a minimalista alapelv érvényesül, mint a legtöbb olasz ételben: három domináns ízen kívül csak fűszerek és kiegészítők kerülnek az ételbe. Mivel kevés alapanyagra van szükség, így ezeken múlik minden.

Magos olajbogyóval finomabb

A paprikával nem nagyon tudunk trükközni, azt tesszük bele, amit kapunk, az olajbogyóból viszont érdemes jobbfélét választani. Már akkor intenzívebb ízű lesz a végeredmény, ha nem magozott, hanem magos verziót veszünk, és mi magunk szedjük ki belőle azokat.

Eredetileg serpenyőben, párolva készül, de én most inkább megsütöttem, így más lett a végeredmény, de a lényeg nem változott, a paprika édesre sül, az olajbogyó átadja a ízét a húsnak, és egy szuper szaft is keletkezik alattuk. 

Paprikával és olajbogyóval sült csirke

csirke-paprikával-olajbogyóval

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm csirkecomb, -mell
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 150 gramm fekete olajbogyó
  • ízlés szerint rozmaring
  • ízlés szerint zsálya
  • 1 deciliter fehérbor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat és melleket feldaraboljuk, egy nagy tepsibe tesszük. A paprikát felcsíkozzuk, az olajbogyót, ha kell, kimagozzuk, és mindkettőt a csirkére, illetve közé szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, morzsolunk rá rozmaringot és zsályát, aláöntjük a bort. Lefedjük. 200 fokosra előmelegített sütőben háromnegyed órát lefedve, majd további 15-20 percet fedő nélkül sütjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük