Isteni mentás zöldborsókrém: a legjobb, ami a borsóval történhet

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A friss borsó egészen új dimenzió, ha van olyan rajtam kívül, aki egyenesen a hüvelyből, nyersen szereti a legjobban, az tudja, miről beszélek. Viszont ez a friss íz valami hasonlóan frisset kell, hogy magához vonzzon.

Friss zöldfűszereket, méghozzá nem is simán a megszokott petrezselymet, hanem mentát vagy bazsalikomot, de mással is érdemes kísérletezni, ami a kezünk ügyében van. Ezek a fűszerek semmi máshoz nem hasonlítható módon képesek új ízeket kihozni ebből a megszokottnak gondolt zöldségből.

Borsó-menta páros

Mivel a borsó alapvetően édes, a menta az egyik legzseniálisabb párja, mert ellenpontozza, friss, hűs mellékízével kiegyensúlyozza a zöldség alapízét. Az angol konyhát hagyományosan szidni szokás, pedig rengeteg szuper találmánya van, ilyen a borsó-menta párosítás is, amit tipikusan bárány vagy más sültek mellé szoktak kínálni.

Most egy krém készült ezekkel az alapízekkel, ami sima mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is elment volna, de most egyszerűen köretként szerepelt, citrommal, fokhagymával kiegészítve.

Mentás zöldborsókrém

mentás-borsó - 1

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék friss menta
Recept idők

Elkészítés:

A borsót sós, lobogó vízben puhára főzzük, hagyjuk lecsöpögni, majd aprítógépbe tesszük az összes többi hozzávalóval együtt, krémesre pépesítjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük