A legegyszerűbb brownie alapú torta rengeteg csokoládéval és málnával

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ugyan tudom, hogy szigorú értelemben véve nem torta az, ami nem rétegzett, nem krém és nem tésztacsíkok váltakozása alapján épül fel, nincs bevonva kívülről valamivel, de a gyerekek számára szerencsére minden az, ami kerek.

Ezért aztán egy ideje, főleg mióta rengetegen vagyunk és sok a szülinap, csalok. Ezzel az egyszerűsített csokitortával teszem ezt, ami tulajdonképpen nem is torta, csak egy brownie, amire kerül egy réteg csokoládé ganache. 

Gyorsabb, de legalább olyan finom, ha nem finomabb

A befektetett idő és munka sokkal, de sokkal barátibb a klasszikus tortákénál, viszont ez szerencsére nem arányos a végeredmény sikerével. A krémes tészta és a még annál is lágyabb krémréteg annyira töményen, brutálisan csokis, hogy muszáj a hatást egy kis savas ízzel tompítani. Eper vagy málna, akár fagyasztva is nagyon megy hozzá, de télen narancslekvárral is fel lehet tálalni.

Brownie-t sütni mindenki tud, hiszen csak keverni kell és nagyon odafigyelni, nem kiszárítani, nem túlsütni.  A ganache sem rejt semmi ördöngösséget magában, hiszen voltaképpen ott is csak kevergetni kell az alapanyagokat, aztán kicsit várni. 

Csokoládétorta csokoládékrémmel

csokitorta650 (1 of 1) copy

Hozzávalók 12 adaghoz

Tészta

  • 200 gramm étcsokoládé
  • 200 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 4 darab tojás
  • 150 gramm darált mandula
  • 0.5 kávéskanál

Krém

  • 200 gramm étcsokoládé
  • 2 deciliter habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítjük a browniet. A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne legyen forró. A langyos olvadt csokoládéhoz keverjük a tojásokat, a cukrot, majd beleforgatjuk a mandulát és a sót is. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon körülbelül 15-20 percig sütjük, éppen csak, míg meg nem szilárdul a teteje.

Amikor teljesen kihűlt, elkészítjük a krémet. A csokoládét egészen apró darabokra tördeljük. A tejszínt felforrósítjuk és a csokoládéra öntjük. Pár percig állni hagyjuk, majd elkeverjük, és addig kevergetjük, míg homogén nem lesz. Ekkor ráöntjük a formában hagyott, kihűlt brownie-ra. Néhány órán át hagyjuk a hűtőben hűlni, mielőtt szeletelnénk.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük