A csokoládéimádók kedvenc palacsintája friss, zamatos eperrel

P. Szabó Fruzsi 2019. május 19.

Már-már a túlzás határait súrolja ez az elképesztően csokis finomság. Hogy ez ne következzen be és még véletlenül se váljon egyhangúvá az összeállítás, egy kevés friss eperrel dobtuk fel a csokikrémet, amellyel megtöltöttük a csokis palacsintatésztát, amit aztán egy kevés csokiszósszal öntöttünk le.

Van a férjemnek egy mondása, amit rendszerint bedob - mindegy miről van szó. Ha megkérdezem tőle, hogy most mit csináljak - és a helyzet nem véresen komoly -, akkor általában erre az a válasza, hogy palacsintát, az hamar megvan.

Ő ezt módfelett viccesnek találja minden alkalommal, én pedig ilyenkor arra gondolok, hogy úristen, micsoda egy idegesítő vénember lesz belőle, ha már most ilyeneket mond.

Néha azonban megfogadom a tanácsát és nekilátok palacsintát sütni, mert tény és való, hogy hamar megvan, elronthatatlan és mindenki örül neki, még akkor is, ha csak egy kis porcukros holland kakaó vagy nagyi lekvár kerül bele.

csokispali1.gif

A csokis csoda

A minap újból feldobta a labdát az a drága ember, éppen akkor, amikor új receptek után kutattam. Úgyhogy meg is akadt a szemem ezen a hihetetlen, pofonegyszerűen elkészíthető csokis csodán, melynek minden alkotórésze imádnivaló, a csokis tésztától kezdve a nugátkrémmel kikevert sajtkrémen át a csokiszószig.

A gyümölcsöt el lehet hagyni, de nem érdemes

De valami még hiányzik, gondoltam. Mivel tavasz van, ez a valami nem lehet más, mint egy kevés eper. De mehetne bele málna, áfonya vagy akár minden együtt. A töltelékbe kevert friss, lédús tavaszi gyümölcsöktől könnyebb és izgalmasabb lesz a palacsinta. Csokiimádóknak kötelező.

 

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr8514823010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.