A legizgalmasabb indiai töltött táska: ha sütőben sütjük, hidegen is finom

Ács Bori 2019. május 22.

Az indiai konyha tudja a legizgalmasabb húsmentes ételeket produkálni, ez szinte nem is kérdés, ha vegetáriánus lennék, teljesen átállnék rá. Ennyire izgalmasan fűszerezni, variálni semelyik másik nemzet gasztronómiája nem képes hús nélkül.

A samosa egy indiai alapétel, ezért rengeteg különböző variációja létezik. Hajtogatják háromszögbe vagy félholdba, töltik mindenfélével a zöldségektől kezdve a húsokon át egészen a halfélékig, mégis a legtipikusabb samosák zöldséggel, méghozzá többféle és gazdagon fűszerezett zöldséggel készülnek. 

samosa2_1_1.jpg

A samosa másfelől szuper rejtekhely zöldségek számára olyan gyerekeknél, akik semmilyen más úton-módon nem esznek meg ilyesmit, táskákba töltve biztosan átmegy a rostán bármi. Érdekes módon nálunk az indiai fűszereket, amíg nem csípnek, nagyon szeretik, még az új ízekre kevésbé nyitott családtagok is.

samosa2_1.jpg

Sütőben sült változat

A samosa mindig bő zsiradékban sül, most viszont én sütőben készítettem el, nem csak azért, mert így kevésbé lesz zsíros, hanem azért is, hogy ne csak frissen lehessen fogyasztani, hanem magunkkal vihessük játszótéri uzsonnának, kirándulásra, bárhova. 

samosa_1.jpg

A tészta egyszerű, kelesztetlen, a töltelék előkészítése sem nagy dolog, a nyújtogatás, töltögetés, hajtogatás viszont már valamelyest idő- és türelemigényesebb sport, olyanoknak való, akik szeretnek ilyesmivel bíbelődni - nekik viszont nagyon hálás terep.

Mivel a tészta térfogata nem nő sülés közben, ezért nagyon szépen lehet formázni, ettől öröm vele dolgozni, és a forma nem igényel különösebb precizitást, mégis csinos lesz a végeredmény.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr5614785798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.