Grillcsirke házilag: ropogós, fűszeres a bőre, omlós, puha a húsa

Szász Eszter 2019. május 24.

Ha grillcsirkére vágytam, az utolsó gondolatom volt, hogy otthon készítsem el. Megvolt a jól bevált beszerző helye, amiben sosem csalódtam. Aztán egyszer gondoltam egyet, és otthon sütöttem meg, és azóta csak így eszem. 

A grillcsirke tökéletes étel vacsorára és ebédre is. Az a jó benne, hogy egy családnak elég egy grillcsirke - na jó, néha kettő -, mert úgyis mindenki a másik részét kedveli, így nem lesz belőle vita.

A grillcsirke még diétás is lehet

Gyors, laktató, egészséges és nem utolsó sorban finom. A grillcsirke tipikusan az az étel, amely a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, főleg, ha nem eszünk mellé köretet. Egy fél grillcsirke önmagában is jóllakat egy embert, de egy kis savanyúsággal még feldobhatjuk. Egyedül a bőre az, ami nem feltétlen diétás, de azt muszáj rajta hagyni, mert azt fűszerezzük. Aki nagyon vigyáz az alakjára, annak nem kell megennie. 

grillcsirke_sutoben.jpg

Ha beírjuk a Google-ba a grillcsirke szót, hamarabb dobja ki a házhoz szállítós helyek listáját, mint a saját recepteket. Mégis azt tanácsolom, hogy próbáljuk meg otthon sütni, sikerünk lesz vele. 

A fűszerezésen és a sütésen múlik minden

Nem bonyolult, csak pár dologra kell odafigyelni: az egyik ilyen a megfelelő fűszerezés. Használjunk saját készítésű fűszerkeveréket, egyéni ízlés szerint kikísérletezve. A fűszerezésen túl a másik nehézség a hús folyamatos forgatása - hiszen a profi helyeken erre is van eszköz, de ha otthon negyedóránként tekerünk egy fordulatot rajta, azzal is a megfelelő hatást érjük el.  

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr3514765476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.