Grillcsirke házilag: ropogós, fűszeres a bőre, omlós, puha a húsa

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha grillcsirkére vágytam, az utolsó gondolatom volt, hogy otthon készítsem el. Megvolt a jól bevált beszerző helye, amiben sosem csalódtam. Aztán egyszer gondoltam egyet, és otthon sütöttem meg, és azóta csak így eszem. 

A grillcsirke tökéletes étel vacsorára és ebédre is. Az a jó benne, hogy egy családnak elég egy grillcsirke - na jó, néha kettő -, mert úgyis mindenki a másik részét kedveli, így nem lesz belőle vita.

A grillcsirke még diétás is lehet

Gyors, laktató, egészséges és nem utolsó sorban finom. A grillcsirke tipikusan az az étel, amely a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, főleg, ha nem eszünk mellé köretet. Egy fél grillcsirke önmagában is jóllakat egy embert, de egy kis savanyúsággal még feldobhatjuk. Egyedül a bőre az, ami nem feltétlen diétás, de azt muszáj rajta hagyni, mert azt fűszerezzük. Aki nagyon vigyáz az alakjára, annak nem kell megennie. 

Ha beírjuk a Google-ba a grillcsirke szót, hamarabb dobja ki a házhoz szállítós helyek listáját, mint a saját recepteket. Mégis azt tanácsolom, hogy próbáljuk meg otthon sütni, sikerünk lesz vele. 

A fűszerezésen és a sütésen múlik minden

Nem bonyolult, csak pár dologra kell odafigyelni: az egyik ilyen a megfelelő fűszerezés. Használjunk saját készítésű fűszerkeveréket, egyéni ízlés szerint kikísérletezve. A fűszerezésen túl a másik nehézség a hús folyamatos forgatása - hiszen a profi helyeken erre is van eszköz, de ha otthon negyedóránként tekerünk egy fordulatot rajta, azzal is a megfelelő hatást érjük el.  

Grillcsirke otthon

grillcsirke sütőben recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab csirke (egész, tisztított)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 kávéskanál oregánó (őrölt)
  • 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál bors
  • 50 gramm vaj
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét jól mossuk meg, és töröljük szárazra.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Préseljük össze a fokhagymát, vöröshagymát, keverjük össze az oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet és borsot egy tálkában. A csirkét sózzuk meg alaposan úgy, hogy a belsejébe is jusson.

Olvasszuk fel a vajat, és kenjük be jó alaposan a csirkét. Dörzsöljük bele a fűszerkeveréket úgy, hogy a bőre alá is jusson.

Tegyük be a sütőbe, locsolgassuk a kisült zsiradékkal, és körülbelül negyed óránként forgassunk rajta egyet.

 Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük