10 perces tejszínes-koktélparadicsomos tészta friss petrezselyemmel

Sági Zsófia 2019. május 24.

Veletek is előfordult már, hogy alig volt otthon valami, ráadásul a főzésre szánható időtök még az elérhető hozzávalóknál is kevesebb volt? Egészen biztos vagyok benne. 

Velem pont ez történt múlt vasárnap, de mivel találtam a hűtőben egy doboz tejszínt és volt otthon koktélparadicsom is, nem volt kérdés, hogy mit dobok össze. A zöldséges 200 méterre van tőlünk, úgyhogy gyorsan leugrottam egy csokor petrezselyemért, és neki is láttam a főzésnek.

tejszines-koktelparis-teszta.jpg

A nyerő trió

Nincs annál jobb, amikor kicsit odapirítunk a paradicsomnak, rögtön egy intenzív aromát kap, ráadásul ahogy körülöleli a selymes tejszín és a friss petrezselyem, az maga a csoda. A nyerő trióhoz egy kis fokhagyma, tarka bors és só is csatlakozik, de ezen kívül nincs szükség másra. 

Az a legszebb az egész történetben, hogy ezt az egyszerű receptet bármelyik rohanós napon össze lehet dobni, körülbelül 10 perc az összeállítása, ahogy a paradicsomok lepirulnak és a tejszín kicsit besűrűsödik, nincs már mire várni. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr2814800858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.