Negyedórás garnélás tészta fűszeres-citromos olívaolajjal

P. Szabó Fruzsi 2019. május 25.

A kényelmi étel egy fajtája a villámgyors, mindent bele típusú. Mielőtt bárki frászt kapna, hangsúlyozom, hogy nem vagyok a kutyulmányok híve. Bár vannak kivételek, de azt hiszem, a kevesebb azért általában több.

Gyerekkoromban már kiéltem magam a nagymamám konyhájában, mikor ad hoc dobáltam mindenféléket a kis tányérkámba, majd a Mama megsütötte, én pedig büszkén feltálaltam Anyuéknak. De ez a gyakorlat már rég a múlté. Ha konyhai önmegvalósításra adom a fejem, szigorúan betartom az 5 összetevős szabályt.

Mit lehet gyorsan készíteni? Valamit tésztával

Az alábbi tésztaétel is ennek szellemében született egy lustulós szombat esti vacsora gyanánt. A boltban még fogalmam sem volt, mi lesz a vacsi. Csak az munkált bennem, hogy a család a kocsiban vár, már fáradtak és éhesek is. Így több lehetséges megoldást gondoltam ki. Az első és legkézenfekvőbb - ahogy mindig -  a valami tésztával volt.

garnela2.jpg

Ez a beidegződés még egyetemista koromból maradt meg. Emlékszem, az akkori barátom például a carbonarát - vagyis amit ő annak hívott - imádta szenvedélyesen és készítette a kelleténél gyakrabban. De például a barátnőm igazán remek szószokat csinált. A faterja amolyan igazi konyhai vén róka, aki mellett jól megedződött - és nem esett pánikba semmilyen helyzetben.

Nem akarom túlzásba vinni a nosztalgiázást, úgyhogy most leállítom magam, és rátérek a pofonegyszerű garnélás tészta receptjére, melyet immár felnőtt fejjel gondoltam ki és készítettem el.

 Fotó:Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr1214767684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.