Pikáns, juhtúrós kenyérkrém kölessel és jó sok hagymával

P. Szabó Fruzsi 2019. május 27.

A hazai kenyérkrémek világában a házias ízek dominanciája elvitathatatlan. A legegyszerűbb zsíros kenyér hagymával típusú megoldások nyitják a sort, ami valószínűleg soha nem érne véget, ha elkezdenénk a felsorolást. Úgyhogy a teljes magyaros kenyérkrém-paletta felvázolása helyett jöjjön most csak egy.

A juhtúrós köleskrém egy egészséges, mégis pikáns, ízletes fogás, amit könnyedén elkészíthetünk. Nem szokványos megoldás a krémbe rejtett gabona, itt mégis nagyon jól működik. Bár szeretem a kölest, sokszor érzem egy kicsit száraznak, ízetlennek, csak úgy egyszerűen, köretként feltálalva.

Körözött, de mégsem

Itt azonban, a krémes juhtúró és a fanyar tejföl ölelésében, nincs olyan ember, aki száraznak találná a kölest. A felhasználása azért is izgalmas, mert egy plusz, kicsit túrószerű textúrát ad a krémnek. Így gyakorlatilag egy remek körözöttalapot kapunk, amit akár ebbe az irányba is el lehet vinni a klasszikus paprikás fűszerezéssel.

juhturoskoles2.gif

Itt azonban ilyesmiről szó sincs. Jelen verzióban az ízfelelősök kizárólag a hagymacsalád tagjai, a lilahagyma és a fokhagyma, és egy kevéske só és bors. Erőteljes, karakteres, de nagyon finom kis krém. Azért ne a csók világnapja alkalmából rendezett bulira vigyük.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6914793304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.