Könnyű, mégis tartalmas saláta ropogós dióval és sült szalonnával

P. Szabó Fruzsi 2019. június 2.

Melegszik az idő és a nehéz, szaftos, fűszeres étkek helyett jólesik valami könnyedebb, mondjuk egy finom friss saláta. Annak érdekében, hogy tartalmas is legyen a fogás és ne törjön ránk az éhség egy fél órán belül, érdemes egy kicsit felturbózni a salátánkat.

Az alábbi megoldás pont ilyen. Az alapja az ízletes és látványos galambbegysaláta, mely ma már könnyen beszerezhető a piacokon vagy akár a szupermarketekben is. A galambbegy- vagy más néven madársaláta egy remek, telt ízű, harapható salátaféle.

Jól illenek hozzá az olajos magvak, például a dió. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg - figyeljünk oda, nehogy megégjen. Így istenien illatos és roppanós lesz. Még egy ropogós elem kerül a salátába: egy kevés vidám szalonnapörc, ami szintén jól kiegészítője a karakteres galambbegysalátának. Ha nem szeretjük a sült szalonnát, akkor helyettesíthetjük azt egy kevés fekete erdei sonkával, ami nyersen és sütve is illik bele.

madar1.gif

Egy kevés finom kora nyári paradicsom frissességet kölcsönöz az összeállításnak, a dús zöldfűszeres öntet pedig felteszi az i-re a pontot. Friss, ropogós kenyérrel kiadós, ízletes fogás.

Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr114844854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.