Borsós palacsinta cottage cheese-zel: izgalmas ízkombináció

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lehet, hogy telítődtem az édes ízekkel, de mostanában inkább a sós ételeket kívánom. Ez alapvetően nem lenne gond, de egy egyébként édes ételt sósan elkészíteni néha macerásabb. 

Azt vettem észre, hogyha reggelire édeset eszem, sokkal hamarabb megéhezem, mintha egy sajtos-sonkás szendvicset majszolnék el. Ennek az analógiájára iktattam be az étkezéseimbe a sós palacsintát, vagyis inkább pancake-et vagy blinit, ki hogy nevezi.

Ne csak levesbe és főzelékbe tegyük

A borsónak június az igazi szezonja, és sokkal változatosabb a felhasználása, minthogy csak levesbe vagy főzelékbe tegyük. Én azonban már a pucolásánál elbukom a feladatot, mert a fele a gyomromban landol.

Ezúttal palacsintatésztába kevertem, kis cottage cheese-zel dúsítottam, és már kész is volt a tápláló reggeli vagy vacsora. Aki nem rajongója a borsónak, készítheti kukoricával vagy reszelt sárgarépával is.

Borsós palacsinta cottage cheese-zel

Borsós pancake recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 gramm borsó
  • 1 kávéskanál
  • 100 gramm cottage cheese
  • 3 darab tojás
  • 100 gramm liszt
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A borsót egy kevés sós vízben főzzük meg. Ha mirelitet használunk, ezt a műveletet megspórolhatjuk, de nyáron, szezonban inkább vegyünk frisset.

A tojást, a cottage cheese-t, a lisztet, az olajat és a sót tegyük turmixgépbe, és addig pürésítsük, míg homogén masszát nem kapunk. Tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a borsót.

Egy kiolajozott serpenyőbe öntögessük kis adagokban a tésztát, és addig süssük, amíg fel nem púposodik a teteje és meg nem pirul.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük