Csípős ázsiai tésztasaláta mogyorós szósszal és friss zöldségekkel

Ács Bori 2019. június 9.

Ez a tésztasaláta nem az, ami a nyolcvanas években került a büféasztalokra, inkább nem is kellene így neveznünk, nehogy bárki véletlenül arra asszociáljon.

Azokkal a túlmajonézezett, mirelit zöldségekkel súlyosbított tésztás trutyikkal ellentétben ez egy izgalmas, csípős, savanykás, állagokat izgalmasan keverő, összetett étel.

A három alapelem: tészta, öntet, zöldség

Három alapelemből áll össze ez a saláta vagy hideg tészta, egyik sem ideális elnevezés. Az első a tészta, ami eredetileg kínai tojásos tészta, de lehet rizstészta is vagy akár teljesen hétköznapi spagetti. Azért jobb a tojásos vagy a rizsből készült, mert ezek nagyon jól fel tudják venni a mogyorós szószt, ami ennek az ételnek a lelke.

A második összetevő ez az öntet, amihez mogyoróvaj és zöld citrom kell, de már egyiket sem lehetetlen beszerezni. 

mogyoro_s-szeza_mos_te_szta_1_1.jpg

A harmadik elem a kiegészítő, alapvetően zöldség, de kerülhet bele maradék sült csirke is, kinek mi akad éppen a keze ügyébe. Nagyon jót tesz még neki valamilyen ropogós mag is, szezám vagy mogyoró. 

Talán a legnagyobb előnye ennek a fogásnak azon túl, hogy finom, az, hogy jól tárolható és hordozható, piknikre és munkahelyi ebédnek is ideális.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr9314819088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.