Túrós tészta prézlivel, sütőben sütve: ropogós bacon egészíti ki

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű, de nagyszerű klasszikus új köntösben. A túrós tésztát szerintem mindenki szereti, vagy édesen, vagy sósan, de a túró hatalmas népszerűségnek örvend.

Mi elég gyakran készítünk túrós tésztát, én édesen, párom sósan szereti. Ha ő beszabadul a konyhába, akkor egész biztosan egy jó borsos, baconös, lepirított túrós csusza lesz a végeredmény. Az alábbi receptet is ő valósította meg.

Békebeli recept

A recept alapötlete párom nagymamájától származik: ő nagyon sokszor készítette ezt, amikor az unokái még kicsik voltak. Egyik nap valamilyen ételhez elővettem a zsemlemorzsát, amitől barátom teljesen belelkesült, ugyanis eszébe jutott a nosztalgikus étel, amit - természetesen - már másnap el is akart készíteni.

Sütőben sütve

A sima, sós túrós tészta attól lesz különleges, hogy a sütőben rápirul a tetejére a zsemlemorzsa és a bacon. A tésztát érdemes előfőzni, a zsemlemorzsát pedig lepirítani, viszont a bacon kellően ropogósra sül a sütőben is.

Túrós tészta sütőben sütve

túróstésztarecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 250 gramm széles metélt
  • 500 gramm túró
  • 4 deciliter tejföl
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa
  • 5 szelet bacon
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük félkeményre.

Pirítsuk le a zsemlemorzsát egy kis zsiradékon, míg aranybarna nem lesz.

A túrót keverjük ki a tejföllel, sózzuk-borsozzuk.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Tegyük egy kivajazott jénaiba a tésztát, keverjük össze a túrós krémmel. Tegyünk a tetejére pár szelet bacont, majd szórjuk rá a zsemlemorzsát.

Körülbelül fél óra alatt készre sül, ha ropogós a morzsa és a bacon, készen van. Hideg tejföllel kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük