Görög saláta, ahogy mi készítjük - Nem az eredeti, de az egyik legfinomabb

Sági Zsófia 2019. június 11.

Imádom a görög salátát: magában, köretként, nassolnivalóként, bárhol és bármikor. Számtalan sokszor és módon készítettem már, de megmondom őszintén, nekem nem az eredeti vált be a legjobban.

Sokáig nem voltam nagy paradicsomrajongó, ezért a hagyományos recept nálam nem jött be, sokszor csak az uborkát és a sajtot eszegettem ki, illetve pár szem kósza paradicsomot. Szerettem volna, ha több - számomra kedvező - zöldség kerül bele, és mivel nagy paprikakedvelő vagyok, elkezdtem azt is vagdosni bele.

Paprikás verzió

Először TV paprikát, aztán kaliforniait tettem bele, és az egész család imádta. Ahogy összeérnek az ízek, elképesztően finom lesz a paradicsom-paprika-uborka hármasa, úgyhogy nálunk minden alkalommal így készül a saláta. 

Ami viszont az eredetinek kötelező eleme, de én sokszor kihagyom, az az olívabogyó. Nem mintha nem szeretném, sőt, imádom, nekem mégsem passzol annyira az íze a többi zöldséghez. Ez tényleg csak ízlés kérdése, mindenki tegyen bele nyugodtan, ha úgy látja jónak. 

gorog-sali.jpg

Olívaolajba áztatós módszer

Fűszerek közül az oregánó jött be a legjobban. Hallottam egy olyan trükköt miszerint, ha a szárított fűszert olívaolajba áztatjuk, akkor intenzívebb, gazdagabb lesz az íze a salátába kerülve. Én azóta mindig így csinálom, és igaz vagy nem, nálam bevált az áztatós módszer.

A lényeg, hogy bárhogyan is készítjük a salátát, mindenképpen pihentessük a hűtőben legalább 2 órát, de inkább egy egész éjszakát. Az ízek csak így fognak összeérni, ráadásul a zöldségek is levet fognak ereszteni, amitől egy lédús, szaftos görög salátát kapunk végeredményül. 

Fotók: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6014841586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.