Krémes, lágy lime-os sajttorta: könnyen lehet szeletelni

Sági Zsófia 2019. június 14.

Nem ismerek olyat, aki ne szeretné a sajttortát, a legegyszerűbb változat és a tavaszi epres is isteni, de ez a lime-os verzió a dobogó legfelső fokára került nálam.

Sok sajttorta recepttel ellentétben ez a változat sütőben készül. A krémet ugyanis tojás is gazdagítja, és mivel sokan ódzkodnak a nyers tojás fogyasztásától, a torta a forró sütőbe kerül. 

limesajttorta.jpg

A krémből nem hiányozhat egy kis keményítő sem: mivel a sajtkrém sem túl szilárd, és a lime-, illetve citromlé is tovább folyósítja, szükség van sűrítőanyagra. Ez az ízén egyáltalán nem érződik, viszont gyönyörű, szeletelhető tortát kapunk végeredményül. 

A gőzfürdő a tortának is jót tesz

Igaz, hogy a kekszes alapnak nem lenne szüksége hőkezelésre, mégis jót tesz neki, aranybarnára sül és szuper ropogós is lesz. Azért, hogy a tészta ne repedjen meg, gőzfürdőt alkalmazunk, vagyis a sütő aljába egy forró vízzel teli tepsit teszünk, ez garantálja a szép, sima kekszalapot.

Sok munkát és időt nem kell fordítani a tortára, úgyhogy sütés ide vagy oda, mindenképpen megéri elkészíteni. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6314865460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.