Pikáns csirkesaláta curryvel, ropogós pisztáciával és arany mazsolával

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem a megszokott, de annál finomabb ez a csirkesaláta, amiből a nyár ízei és színei köszönnek vissza. Csirkemell, petrezselyem, pisztácia és arany mazsola alkotja, amit a lágy görög joghurt fog össze.

Sok salátával ellentétben, amiket legtöbbször magában vagy köretként fogyasztunk, ezt a változatot szendvicsbe pakolva tudom leginkább elképzelni. Mivel nem zöldségekből áll, hanem fűszeres-szószos csirkehúsból, igényli a szénhidrátot maga mellé, legyen az croissant, wrap vagy bagel. 

Könnyedebb változat

Ennek ellenére egy könnyű, kellemes, egészséges saláta, tele ropogós és lágy hozzávalókkal, hogy az állagok játéka is meglegyen. Sok csirkesalátával ellentétben ebbe nem majonéz, hanem görög joghurt kerül, ettől még lazább és könnyedebb lesz, nem üli úgy meg a gyomrot. 

Előkészületek

Egyedül a csirkemellfilének kell egy kis időt szentelni. Hirtelen kell kisütni, nem baj, ha kívülről jól lepirul, attól csak finomabb lesz. Arra viszont ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki.

Currys csirkesaláta

curryscsirkesalirecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • ízlés szerint curry fűszerkeverék
  • ízlés szerint fokhagymapor
  • 0.75 bögre görög joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 marék arany mazsola
  • 1 marék pisztácia
  • 1 marék petrezselyem/koriander
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a csirkemellet: hosszában vágjuk félbe, hogy vékonyabb legyen, majd szórjuk meg curryvel, fokhagymaporral, sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben hirtelen süssük meg, ha aranybarna és átsült, vágjuk apró darabokra, tegyük a hűtőbe hűlni.

Ha a csirke kihűlt, keverjük össze egy tálban az összes többi hozzávalóval. Ízlés szerint tegyünk még bele curryt, sót, borsot, fokhagymát. Akkor a legfinomabb, ha szendvicset készítünk belőle.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük