Görhe, az ősi poharas süti: almás verziót mutatunk

P. Szabó Fruzsi 2019. június 18.

A szimpatikus nevű görhét hagyományosan aratás idején sütöttek az asszonyok. Mikor elkészítettük, megértettük miért. Tömény is, édes is, igazi energiabomba.

A 2006-os Művészetek Völgye fesztiválon találkoztam először a görhével, azóta készülök megsütni. Most a véletlen az utamba dobta a receptjét, úgyhogy gondoltam, elkészítem, hátha más is kedvet kap ehhez a hagyományos népi étekhez.

gorhe2.jpg

Gyors recept, amihez méregetni sem kell

A görhe a poharas sütik módszerével készül mindössze 6 hozzávalóból. Villám recept a javából, amit nem lehet elrontani.

gorhe.jpg

Egész napra energiát biztosít

Aratási étel lévén a görhét a komoly fizikai munkát végzők energiaszükségleteinek kielégítésére dizájnolták, ezért ideális uzsonna lehet például kiránduláskor is. Bár ezt csak zárójelben mondom, mert isten ments, hogy bárki kedvét elvegyem ettől a finom és szuper egyszerű süteménytől, de jól fog esni utána egy kis levezető séta.

 Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/ Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr3514659755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.