Fetasajtkrémmel töltött minipaprika: a legfinomabb antipasti

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha választanom kellene az előételek, nassolnivalók közül, amiket nyáron a legszívesebben a fogyasztok, toronymagasan a sajtkrémmel töltött paprika vinné a prímet.

De nem csak előételként, savanyúságként is tökéletesen funkcionál, főleg a grillhúsok mellé, szerintem nincsen nála jobb. Szerencsére otthon is könnyűszerrel elkészíthető, 3-4 alapanyag kell csak hozzá.

Könnyedebb változat

A feta sajt önmagában elég tömény, ezért krémsajttal kell kikeverni. Ez lehetőleg minél könnyebb, lágyabb legyen, akár joghurtsajt. Ha még így is túl tömörnek érezzük a végeredményt, akkor egy kis görög joghurttal vagy tejföllel lehet még rajta lágyítani.

A paprika

Bármilyen kisméretű paprikát megtölthetünk. Válasszunk apró, színes paprikákat, esetleg cseresznyepaprikát vagy - ha szeretjük a csípőset - jalapenót. 

Fetasajtkrémmel töltött minipaprika

fetasajtospapirecept

Hozzávalók 4 adaghoz

Paprikához

  • 225 gramm feta sajt
  • 85 gramm krémsajt
  • ízlés szerint citromlé
  • 16 darab minipaprika

Öntethez

  • 150 milliliter olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, snidling)
Recept idők

Elkészítés:

Egy aprítógépben dolgozzuk össze a feta sajtot, a krémsajtot és a citromlevet, akkor jó, ha teljesen krémes.

Egy kiskanál vagy habnyomó segítségével töltsük meg a paprikákat.

Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az apróra darabolt zöldfűszereket keverjük össze, öntsük rá a paprikákra.

Tegyük az antipastit a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük