Színpompás szivárványtorta fehércsoki-krémmel: a születésnapi zsúrok sztárja

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lakóhelyem mikroközösségében sokan lettünk egyszerre anyukák. Együtt jártunk játszótérre, megbeszéltük az ügyes-bajos dolgokat, gyereknevelési tanácsokat osztogattunk és óriási zsúrokkal ünnepeltük gyerekeink születésnapjait.

A zsúrok nekünk is ünnepek voltak, nemcsak azért, mert örültünk a gyerekeink cseperedésének, hanem azért is, mert mi is tudtunk kicsit bulizni. Ami még a beszélgetésnél is hangsúlyosabb volt, az az evés. Mindenki készült finomságokkal: mártogatósokkal, egészséges és kevésbé egészséges harapnivalókkal és nem utolsósorban tortával.

A cukrászdai változat sokáig nem jöhetett szóba, mégiscsak egyszem gyerekünkről volt szó, így mindenki igyekezett képességeinek megfelelően olyan tortát sütni, amit azért a gyerekek is szívesen megesznek. 

Minden gyerek álma

Milyen az a torta, amit szívesen fogyasztanak a kicsik? Ami vagy csokis vagy minél színesebb. Mondjuk a szivárvány minden színében pompázik. Az álom pedig valósággá vált: az egyik zsúrra egy anyuka meg is sütötte a szivárványtortát. Csak ámultunk, hogy lehet valaki ennyire kreatív, a gyerekek imádták a színes tortát, ami nem csak mutatós, hanem nagyon finom is volt.

A szivárványtorta nem más, mint piskótalapok között megbújó hófehér krém, amihez a piskótalapokat ételszínezékkel tesszük színessé. Azóta a gyerekek nagyobbak lettek, az ízlések változtak, de a szivárványtorta még mindig mosolyt tud csalni az ünnepeltek arcára. 

Szivárványtorta

szivárványtorta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

piskóta

  • 10 darab tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 6 darab színes ételfestékek

krém

  • 30 dekagramm fehércsoki
  • 5 deciliter tejszín (zsíros)
Recept idők

Elkészítés:

A krémet előző nap készítsük el. Melegítsük fel a tejszínt (vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel), és olvasszuk fel benne a fehér csokit, jól keverjük össze. Hűtsük le, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára pihenni. Másnap vegyük elő, verjük fel, így kétszeres térfogatú, levegős krémet kapunk.

A tésztához a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéket verjük kemény habbá. Amikor a hab már kemény, adagoljuk hozzá a cukrot. A tojássárgájákat keverjük ki, lazítsuk egy kis habbal. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk ezt is a tojáshoz. Forgassuk bele óvatosan a maradék tojásfehérjehabot. A masszát annyi részre osszuk el, ahány lapot sütni szeretnénk. Mindegyik masszát színezzük be a különböző ételfestékekkel.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

Béleljünk ki egy csatos kör alakú tortaformát, és tegyük bele egyesével a színes lapokat. Pár perc alatt megsülnek. Ha kihűltek, kenjünk mindegyikre a krémből. A maradék krémmel fedjük be a tortát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük