Frissítő görögdinnyés limonádé friss mentával és citrommal

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nagy forróságban nincs is jobb egy szelet görögdinnyénél. Hiszen majdnem teljes egészében vízből áll, ami ráadásul édes és gyümölcsös. De mi lenne, ha tovább fokoznánk ezt a tulajdonságát és limonádét készítenénk belőle?

Édes görögdinnye, savanykás citromlé, cukorszirup és pár levél friss menta. Ennél tökéletesebb nyári frissítőt el se tudnék képzelni.

Hogyan lesz a dinnyéből dinnyelé?

A lehető legegyszerűbb módon. Az összedarabolt, kimagozott dinnyét le kell turmixolni, majd egy szitán átszűrni. Természetesen, ha valaki darabosabban szereti, akkor nem kötelező leszűrni, illetve utólag is lehet dinnyét kockázni a limonádéba. Ebből az adagból körülbelül 2 liter dinnyés frissítő jön ki.

A dinnye egészséges

A görögdinnyének nemcsak az a nagy előnye, hogy szuperül pótolja a folyadékot, hanem a benne található vitaminok is hasznunkra válhatnak. A görögdinnyében A-, B- és C-vitamin, kalcium, kálium, magnézium és szelén található, de magas víztartalma miatt jótékonyan hat az anyacserére és a bél-, valamint a veseműködésre is.

Görögdinnyés limonádé

dinnyéslimórecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 bögre víz
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre citromlé (frissen facsart)
  • 4 bögre hideg víz
  • 6 bögre görögdinnye (mag nélkül, kb. 900 g)
  • ízlés szerint menta
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük össze a cukrot és 1 bögre vizet, míg a cukor el nem olvad teljesen. Ha kész a cukorszirup, tegyük félre hűlni.

Öntsük a hideg, akár jeges vizet egy kancsóba. Adjuk hozzá a cukorszirupot és a citromlevet.

A kimagozott görögdinnyét tegyük egy turmixgépbe, alaposan pürésítsük le. Szűrjük át egy szitán, körülbelül 4 bögrényi dinnyelevet kell kapnunk.

Adjuk hozzá a levet a limonádéhoz, és tépkedjünk bele pár mentalevelet is. Keverjük jól össze, hűtsük le alaposan, jégkockával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük