Csokoládéba mártott mogyoróvajas golyók: sütés nélküli nassolnivaló

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Jópofa, különleges és végtelenül egyszerű vendégváró, amivel garantáltan meg tudjuk lepni a rokonokat, barátokat. Az már csak ráadás, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.

Ezek az ötletes kis mogyoróvajas golyók pontosan úgy néznek ki, mint a gesztenyék, úgyhogy meglepetést fognak okozni, amikor beleharapva az édes, mogyorós, vaníliás ízek köszönnek majd vissza. Nekem nagyon tetszett ez a kis trükk benne, de természetesen be lehet burkolni csokival az egész golyót is, ha ahhoz van kedvünk.

Annyi időt kell csak a tűzhely mellett töltenünk, amíg felolvasztjuk a csokoládét, de az sem fog 10 percnél tovább tartani. Ez a recept elronthatatlan, hacsak a csokit nem égetjük oda, nincs benne olyan lépés, ami gondot okozhatna. 

Jó minőségű alapanyagok

Mogyoróvajból mindenképp cukrozatlant és krémeset használjunk, készítsük el házilag, ha van rá időnk. A csokoládéból és a vajból is jobb minőségűt válasszunk, a margarint pedig teljes mértékben mellőzzük a hozzávalók listájából. Ha így teszünk, akkor egészen biztosak lehetünk a sikerben. 

Csokoládéba mártott mogyoróvajas golyó

mogyivajasgolyórecept

Hozzávalók 40 adaghoz

  • 1.5 bögre natúr mogyoróvaj
  • 0.5 bögre puha vaj
  • 450 gramm porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1.5 bögre csokicsipsz (250 g)
  • ízlés szerint zsiradék (csokiolvasztáshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A mogyoróvajat, a puha vajat, a porcukrot és a vaníliát alaposan dolgozzuk össze. Formázzunk a masszából 2-3 cm-es golyókat, tegyük őket a hűtőbe.

Amíg hűlnek, olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét egy kis zsiradék hozzáadásával (vaj vagy növényi zsiradék).

Szúrjunk fogpiszkálót a golyókba, majd forgassuk meg őket a csokoládéban úgy, hogy a tetejüket ne érje a csoki. Így úgy fognak kinézni, mint a gesztenyék. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tálcára, majd a hűtőbe, ha megszilárdult rajtuk a csoki, tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük