Bírod a csípőset? Kóstold meg a zhugot, utána nyilatkozz

Szász Eszter 2019. július 10.

Hagyma, csípős mehet bele? - kérdezik az eladók, amikor pakolják a gyrosom. Én imádom a csípőset, így azt bőven tetetek a szendvicsembe.

A csípős fogalmával egészen addig nem voltam tisztában, amíg nem kóstoltam meg a zhugot, vagyis a jemeni fűszerkeveréket. Ez a csilipaprikából, korianderből és fokhagymából álló keverék Jemenből származik, de az egész Közel-Keleten kedvelt ízesítője a húsételeknek.

Egy időben mindig hozattam, ha valaki kint járt, pedig otthon is egyszerűen elkészíthető. Hűtőszekrényben eláll, úgyhogy készíthetünk egyszerre több adagot is. 

zhug.jpg

A koriander a lelke

Előre felhívom a figyelmet, hogy a zhug koriandert tartalmaz, úgyhogy az, aki ezt a fűszert nem kedveli, nagy valószínűséggel a zhuggal sem fog barátságot kötni. Ennek ellenére mindenkit arra biztatok, hogy kóstolja meg legalább egyszer ezt a különleges ízvilágot. 

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr3514925980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.