Avokádós-csirkés saláta: tökéletes nyári főétel, ráadásul laktató

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyáron nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, és nagy melegben nem is ajánlott őket fogyasztani, viszont annál inkább hasznunkra válnak a saláták.

A kánikulában nem esik jól a tészta, a rizs, a krumpli, a paprikás, a rántott dolgok, csak salátát és hideg leveseket ennék minden mennyiségben. Azonban ennek is megvan a hátránya.

A munkahelyen általában délben szoktunk ebédelni, ahol most már előnyben részesítjük a salátákat, minden nap azt hoz valamelyikünk. Na igen ám, csakhogy a sok zöldség, esetleg dresszing egyáltalán nem telít el minket, 3 órakor már újra enni tudnánk.

Igazán laktató saláta

Ez a csirkesaláta azonban nem ilyen. Elképesztően laktató, bőven megállja a helyét főételként. A meggrillezett hússzeletek, a főtt tojás, az avokádó, a bacon már bőven jóllakat, de ha még ez sem lenne elég, akkor pirítóssal vagy krutonnal megszórva, mint egy újragondolt Cézár-salátát, lehet fogyasztani.

A dresszing elhagyhatatlan

A dresszing kötelező tartozéka a salátának. Ez egy házi majonézből, citromléből, mustárból, parmezánból, Worcestershire-szószból álló öntet, de ugyanolyan jó lesz, ha nem még különlegesebb mézes-mustáros dresszinggel.

Avokádós csirkesaláta

cézársalátarecept

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 6 szelet bacon
  • 1 darab római saláta
  • 250 gramm koktélparadicsom
  • 3 darab tojás
  • 1 darab avokádó
  • ízlés szerint parmezán

Dresszing

  • 1 bögre házi majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 0.5 bögre parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.25 bögre olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Zúzzuk össze a fokhagymát, reszeljük le a parmezánt, majd keverjük alaposan össze a dresszing minden hozzávalóját. Tegyük félre az öntetet.

A filéket vágjuk ketté, tisztítsuk meg. Ha van rá lehetőségünk, grillezzük meg a csirkemellet, ha nincs, akkor egy serpenyőben melegítsünk egy kis olívaolajat, sózzuk-borsozzuk a húst, majd pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát.

A bacont jól pirítsuk meg, ha szeretnénk, daraboljuk össze, de egészben is maradhat. A tojásokat főzzük keményre 8-10 perc alatt. Az avokádót, a paradicsomot, a salátát vágjuk össze.

Ha szeretnénk, össze is keverhetjük a hozzávalókat, de talán még szebb, ha külön-külön rendezzük el őket a tányéron. Locsoljuk meg a dresszinggel, pirítóssal vagy krutonnal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük