20 perces tejfölös, poharas süti barackkal és áfonyával

Sági Zsófia 2019. július 15.

A nagy családi kedvenc, a tejfölös-poharas süti édesanyám receptje. Nagyon szerettük és szeretjük a mai napig a gyors, méregetés nélküli recepteket, úgyhogy azóta már nagymamám és jómagam is eltanultuk a receptet.

Amikor azt írom, hogy gyors és egyszerű, akkor tényleg a lehető legkönnyebben elkészíthető süteményre gondoljatok. Az hagyján, hogy csak össze kell keverni a hozzávalókat, de még méregetni sem kell, mindent a tejföl dobozával kell adagolni. 

A sütemény tésztája elképesztően puha és omlós lesz, ennek a tejföl és az a minimális mennyiségű olaj az oka, ami belekerül. Gyümölcs ide vagy oda, ezt a tésztát önmagában is ennénk napokig. Ebből a receptből egy kisebb adag jön ki, én jénaiban sütöttem, de szülinapra akár tortaformában is elkészíthető. 

poharassuti.jpg

Minden szezonra tökéletes recept

A sütibe bármilyen gyümölcsöt tehetünk szezontól és évszaktól függően. Mi legtöbbször meggyel sütjük, de most kísérletező kedvemben voltam, úgyhogy vettem a zöldségesnél egy nagy adag sárga húsú őszibarackot és áfonyát, és azzal készítettem. 

Télen almával és körtével a kedvenc, de befőttből is készíthető. A fűszerezése is variálható, a tésztába tehetünk egy kis vaníliát vagy fahéjat, de akár kakaót is. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr3314935872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.