Szárított paradicsomos, feta sajtos focaccia: egyszerű, mégis különleges

Sági Zsófia 2019. július 16.

A focaccia nagy kedvencem, az egyik legfinomabb kelt tészta, amit még nyújtani sem kell. Nem vagyok nagy dagasztós, nyújtogatós, szaggatós típus, úgyhogy ez az én receptem. 

A kelt tésztával ugyanis szinte semmi dolgunk nincsen, csak várnunk kell rá, míg duplájára nő. A legszebb az egészben, hogy utána sem kell előkapni a nyújtódeszkát és -fát, hanem egyszerűen csak bele kell nyomkodni a tésztát a tepsibe. 

parisfoacciarecept.jpg

A két főszereplő: olívaolaj és méz

A focaccia tésztájából nem hiányozhat az olívaolaj és a méz, ettől az íze és az állaga is különlegesen finom lesz: omlós, puha, éppen csak enyhén édeskés lesz. Bár önmagában szendvicsalapnak is tökéletes, ez most egy minden jóval felturbózott verzió: szárított paradicsom, olívabogyó és feta sajt színesíti. 

Szárított paradicsomot készíthetünk házilag is, olívabogyóból használhatunk feketét és zöldet is, sajtból pedig igazi fetát, de krémfehérsajtot is. A hagymaimádók ne feledkezzenek meg egy kis lilahagymáról és fokhagymáról sem, utóbbit érdemes serpenyőben barnára pirítani, és úgy dobálni a tésztába. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr4814941478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.