Búzadarás kevert süti édes málnával és savanykás ribizlivel

Sági Zsófia 2019. július 17.

Nagyon szeretem a búzadarával készült sütiket, szerintem egy olyan ízt és állagot ad, amit semmi más nem tud. Szerencsére nagymamámnak számtalan ilyen receptje van, úgyhogy újra és újra előkerül a búzadara a konyhaszekrényből.

Ez a süti az egyik legegyszerűbb változat. Viszonylag sokáig sül, cserébe viszont nagyon gyorsan összeállítható, nem véletlenül nevezik kevert süteménynek.

daraskevert.jpg

Univerzális recept

Az a legjobb benne, hogy bármilyen gyümölccsel készülhet: almával tökéletes téli, eperrel tavaszi, meggyel, málnával vagy ribizlivel pedig az egyik legjobb nyári sütemény. Bár majdnem mindig meggyel készítjük, elképesztően sok málnánk és ribizlink lett az idén, úgyhogy azokat szórtuk most a puha, búzadarás tésztába.

A tetejére - ízlés szerint lehet a tésztájába is tenni - darabolt dió kerül, illetve egy kis cukor, mindkettő ropog a fogunk alatt, míg az omlós tészta és a puha gyümölcsök szétomlanak a szánkban. Tökéletes a kontraszt. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr3014949042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.