Isteni finom töltött barack: puha, lédús gyümölcs, ropogós, fahéjas töltelék

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha látványos, finom és mindezek mellett még egyszerű desszertet is készítenétek, akkor ne keressetek tovább. A ropogós, fahéjas, zabpelyhes morzsával töltött barack mindhárom kritériumnak megfelel.  

Nyáron a barackos recepteknek se szeri, se száma, mégis ahányfélét készítettem, annyiféle ízkombinációt kóstoltam, egyik sem volt egyforma. Nem mindegy ugyanis, hogy mivel párosítjuk, milyen állagúra készítjük, egészben hagyjuk-e, tésztába keverjük-e és még sokáig lehetne folytatni a sort.

Az ízek és az állagok is harmóniában vannak

Állagok meglepő találkozása, ízek csodálatos harmóniája, minden van ebben a receptben, aminek lennie kell. A ropogós morzsa és a puha, lédús barack tökéletesek együtt, az enyhén fahéjas zabpelyhet pedig szuperül kiegészíti a gyümölcs édes íze. 

Az már csak ráadás, hogy milyen egyszerű elkészíteni. A barackokat kivájjuk, a tölteléket összedolgozzuk, megtöltjük vele a gyümölcsöt, és készen vagyunk. Kb. 35 perc alatt készre sül, de ne felejtsük el még melegen megkoronázni egy nagy gombóc vaníliafagyival. 

Töltött barack

töltöttbarirecept

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 3 darab őszibarack
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 0.5 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál apróra darabolt magvak (dió, mogyoró, mandula)
  • 0.25 bögre zabpehely
  • 2 evőkanál vaj
  • opcionális vaníliafagyi (tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy jénait vagy tepsit, amiben elférnek majd a barackok.

Vágjuk a barackokat ketté, szedjük ki a magot, majd egy kanál segítségével vájjunk lyukat a barackba úgy, hogy elég hely legyen a tölteléknek, de egyben is maradjon a barack.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd robotgéppel dolgozzuk bele a vajat is, hogy morzsás állagú tésztát kapjunk. Töltsük meg a barackokat a fahéjas morzsával.

Kb. 35-40 percig süssük, amíg a morzsa már aranybarna, a barack pedig puha, de még megőrzi a formáját. Melegen, vaníliafagyival tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük