Omlós, bögrés citromos-mákos piskóta: 30 perces sütemény

Szász Eszter 2019. július 20.

A mákos sütemények eléggé addiktívak. Nemcsak nekem, hanem a baráti körömben szinte mindenkinek. Ennek ellenére nyáron valahogy nem tartok otthon mákot, így alapanyag híján sütik sem készülnek. 

A másik probléma a sütő bekapcsolása. A legnagyobb kánikulában a legutolsó tevékenység, amihez kedvem van, az a sütés. Márpedig süti nélkül nem tudok sokáig létezni.

A héten egész sokat hűlt az idő, már-már fáztam, így nekiálltam palacsintát sütni. Nem is akármilyet, mákosat. Ezen felbuzdulva egyéb mákos édességeket is beterveztem, ha már vásároltam egy nagyobb adagot. 

makos-citromos_bogres_suti.jpg

Egyszerű, de elegáns desszert

A recept igazán egyszerű és pillanatok alatt összeállítható, úgynevezett bögrés süti. Munka után, fáradtan sem okozhat gondot a megsütése. A sütiben a másik alapanyag a citrom, amely savanykás íze miatt könnyed, nyári ízvilágot csempész a desszertbe. Kenyérsütő formában készítettem, mert így szép, vékony szeleteket tudtam belőle vágni. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr8514938594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.