Fűszeres, töltött avokádó: laktató, mégis könnyű vacsora

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A vacsora számomra nagyon sokszor jelent gondot. Egyrészt kifogyok az ötletekből, másrészt nem szeretném nagyon megterhelni a gyomrom estére. De mivel az esetek nagy részében farkaséhesen esem haza a munkából, muszáj ennem valamit.

Nagy kedvencem az avokádó, amelyet rengetegféleképpen lehet elkészíteni. Ha kencét készítünk belőle, akkor pirítóssal vagy tortillachipsszel isteni mártogatós, de ehetjük simán szeletelve, kicsit megsózva, illetve bármilyen salátát feldobhatunk vele. 

Caprese saláta és töltött avokádó

Az avokádó tökéletes választás vacsorára, mert kellemesen eltelít, nyugtatja az idegrendszert és még a nyugodt alvást is segíti. Ez a recept ötvözi az egyik kedvencemet, a mozzarella caprese-t az avokádó ízével, mindezt bazsalikompestóval keverve.

A pestót otthon is el tudjuk készíteni, úgy egy kicsit időigényesebb a vacsoránk, de a kész pestót hetekig tárolhatjuk a hűtőszekrényben. 

Koktélparadicsommal, mozzarellával töltött avokádó

töltött avokádó recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab avokádó
  • 1 zacskó mozzarellagolyó
  • 10 darab koktélparadicsom
  • ízlés szerint bazsalikompesto
  • ízlés szerint balzsamecet
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádó belsejét vágjuk ki, a húsát vágjuk kockákra. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe.

Az avokádó húsát, a paradicsomokat és a mozzarellát tegyük bele az avokádó héjába, sózzuk, borsozzuk, tegyünk rá pestót és ízlés szerint egy kis balzsamecetet.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük