Avokádós csokikrém: selymes és krémes lesz tőle az édesség

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyerekkoromban imádtam a csokikrémet

Ha nagymamám tortát sütött, biztos, hogy félretett nekem a krémből vagy a töltelékből, amelyet sokszor jobban szerettem, mint magát a tortát.  Azt hiszem, hogy a legegyszerűbb csokikrém, amit ettem, ha rám tört az édesség utáni vágy, az a cukrozatlan kakaópor kikeverve tojássárgájával és kristálycukorral. Elsőre talán bizarrul hangzik, de engem sokszor mentett meg vészhelyzetekben.  A jó minőségű étcsokoládéból készült krém igazából nem is olyan egészségtelen, és ha nem cukrozzuk agyon, illetve alternatív édesítést használunk, akkor még az alakunknak sem árt.  Ízben nem változtat, állagban sokat javít Ezt a csokikrémet avokádóval tettem kicsit különlegesebbé. Első hallásra furcsán hangozhat, mit keres egy zöldség a csokoládéban, de mivel az avokádó teljesen semleges ízű, ezért jól illik sós és édes ételekbe egyaránt. A csokikrémbe kevert zöldség az állagot javítja, még selymesebbé, krémesebbé teszi az édességünket. Ehetjük magában, de tehetjük piskótába is. 

 Fotó: Getty Images

Avokádós csokikrém

avokádós csokikrém recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 darab avokádó (érett)
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dekagramm porcukor (opcionálisan édesítő)
  • 2 deciliter habtejszín
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd hagyjuk kihűlni. Az avokádót magozzuk ki, kanalazzuk ki a belsejét, majd turmixoljuk le. Keverjük hozzá a kakaóport, a vaníliát és a porcukrot (édesítőt).

Keverjük a masszához a felolvasztott étcsokit is. A tejszínből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a krémbe.
Ezt is szeretjük