Levendulás-citromos muffin: nyári ízek egy süteménybe sütve

Sági Zsófia 2019. július 23.

Egy gyors és egyszerű muffinreceptnél nincs jobb, főleg nyáron, mikor nem szeretnénk a sütő vagy tűzhely mellett álldogálni, viszont kívánjuk a süteményeket. 

Ez a recept nemcsak azért zseni, mert fél órán belül, semmi munkával készül, hanem azért is, mert két szuper nyári ízt, a levendulát és a citromot állítja párba.

levendulasmuffin.jpg

A citrommal lazán, a levendulával mértékkel bánjunk

Én személy szerint mind a kettőt imádom, de citromból nekem nincs az a mennyiség, ami sok lenne. Különösen szeretem a citromos süteményeket és krémeket, de sós ételekhez is jól illik, levesek és halak szuper kísérője. Éppen ezért én ebbe a muffinba is több citromlevet tettem, mint az előírt mennyiség, de ez ízlés kérdése. 

A levendula mostanában fénykorát éli. Évek óta elképesztő népszerűségnek örvendenek a levendulás desszertek, legyen az fagyi, szörp, limonádé vagy éppen sütemény. Bár a levenduláért is rajongok, nem ajánlott a mennyiségét nagyon megemelni, mert karakteres, erős, nagy mértékben akár csípős íze van.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6514970460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.