Parmezános cukkinichips sütőben sütve: egészséges ropogtatnivaló

Szász Eszter 2019. július 23.

Ropogtatnivalóból sosem elég, ezért mindig tartok otthon valamit. A sós változatokért jobban odavagyok, de a különféle bolti chipseket nem szoktam hazavinni, bármilyen szépen is mosolyognak rám. Zöldségchipsek készítéséről már írtam, de most egy kicsit komplexebbre, laktatóbbra vágytam.

A cukkinit minden formában szeretem: rántva, tésztaszósznak, de megtöltve is. Igazi nyári, könnyű, lédús zöldség.

Nagyobb darabokból

Chipset is lehet belőle készíteni, de mivel lédús, érdemes nagyobb darabokat választani, amelyek könnyebben száríthatók. Plusz ízt adni neki, ha bebundázzuk, önmagában ugyanis nem túl karakteres. A bundát készíthetjük csak parmezánnal, de ha ropogósabb végeredményre vágyunk, akkor érdemes zsemlemorzsával keverni. 

A bazsalikom remekül illik hozzá, és ha még mártogatóst is teszünk mellé, tökéletes nassolnivalót kapunk. 

cukkinichips.jpg

Egyenletesek legyenek a szeletek

Arra ügyeljünk a készítésnél, hogy ne vágjuk se túl vastag, se túl vékony szeletekre, érdemes gyalut használni, ha nem bízunk a szeletelő képességünkben. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr4514957884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.