30 perces, cukkinis-cheddar sajtos muffin friss kakukkfűvel

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édes muffinoknál talán még nagyobb kedvenceim a sósak, mivel reggelire, vacsorára, de salátával vagy levessel kiegészülve ebédre is megállják a helyüket. Laktatóak, ízletesek és nagyon gyorsan elkészülnek.

Ez a cukkinis, cheddar sajtos muffin azért tökéletes, mert a cukkini szaftosan tartja a tésztát, nem fog kiszáradni, a cheddar pedig karakteres ízével valódi ízbombává alakítja azt.

Ne papír muffinformákba töltsük

A technológiájáról már nem is érdemes szót ejteni, szokásos keverem-kavarom, száraz hozzávalók a folyékonyakhoz, és készen is van a tészta. Mivel sajt is van a masszában, nem ajánlott papír muffinformákba tölteni, mert könnyedén beleragadhat. Jobb megoldás, ha kivajazzuk a formát, vagy ha eleve szilikon muffinformát használunk - nekem ez a személyes kedvencem.

Variációk

Készülhet a muffin másféle sajttal, például fetával, cukkini helyett spenóttal, más friss fűszerekkel, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal, de tehetünk bele kukoricát, sonkát, csípőset is. 

Cukkinis-cheddar sajtos muffin

cukkinumuffinrecept

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 360 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 csipet bors
  • 220 milliliter tej
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 130 gramm cukkini
  • 100 gramm cheddar sajt
  • 1 darab újhagyma
  • 1 evőkanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vajazzuk ki a muffinformákat.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és borsot.

A tejet, a tojásokat és az olajat keverjük össze egy másik tálban, majd vegyítsük össze a száraz hozzávalókkal.

A cukkinit és a sajtot reszeljük le, a hagymát és a kakukkfüvet vágjuk apróra.

Keverjük bele a zöldségeket és a sajtot a tésztába, jó sűrű végeredményt kell kapnunk.

Töltsük a tésztát az előkészített muffinformákba, majd süssük őket 30-35 percig, míg a tetejük aranybarna nem lesz.

Ha kihűltek, frissen tálaljuk. Szobahőmérsékleten 3 napig elállnak.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük