Reggeli sok fehérjével és kevés kalóriával: rántotta cottage cheese-zel

Szász Eszter 2019. augusztus 13.

Bármennyire is elhanyagolom, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Persze lehet azt mondani, hogy nincs idő vagy nem vagyok éhes, de az egész napunkat meghatározza, hogy eszünk-e reggel vagy sem.

Több év után megfigyeltem magamon, hogy ha sósat eszem reggelire, akkor délben még nem bolondulok meg az éhségtől. Egy sima sonkás-sajtos szendvics is szuper napindító, de a legjobban a tojásos ételeket szeretem.

Ha jobban belegondolunk, egy rántottát sem sokkal több idő elkészíteni, mint bekeverni egy kis müzlit a tejbe, mégis tovább érezzük magunkat jóllakottnak, és nem mellesleg több tápanyagot is viszünk be a szervezetünkbe. 

cottage-es_rantotta.JPG

Mi a különbség a cottage cheese és a túró között?

A cottage cheese nagy kedvencem. Kinézetre hasonlít a túróra, de joghurtosabb az ízvilága. A túróval ellentétben a cottage cheese friss sajt, amelyet nem erjesztenek és nem érlelnek. A benne található kis gömböcskék a készítése során állnak össze. Natúr és különféle zöldfűszeres ízesítésekben lehet kapni, valamint zsírszegény és zsírosabb változatban is létezik. A ricotta egyrészt kitűnő fehérjeforrás, másrészt nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így fogyókúrához is kiváló. 

Ez a recept egy villámgyors reggeli, egy egyszerű tojásrántotta cottage cheese-zel és egy kis zölddel, például újhagymával fűszerezve. Természetesen vacsorára is nyugodtan fogyasztható. 

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr814931908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.