Egészséges szilvás-zabpelyhes morzsasüti: nincs utána mosogatnivaló

Ács Bori 2019. augusztus 14.

Idén gyönyörű szilvák teremnek, nagyszeműek és édesek, nem győzzük őket enni. Mielőtt szilvalekvárrá válnának, néhány süteményt is muszáj készíteni belőlük, de olyat, ami teljes mértékben főszerepbe állítja őket. 

Erre a célra a morzsasüti műfaja a legalkalmasabb, mert tulajdonképpen csak keretet ad a sült szilvának, kiegészíti, alátámasztja a finom, édes, meleg, enyhén levet eresztett gyümölcsöt.

A szilvás pite turbó verziója

Olyasmit csinál vele, amit a piték, azzal a különbséggel, hogy fölülről és nem alulról vonja be, viszont nem kell nyújtani, gyúrni, elég elmorzsolgatni a tésztát és a gyümölcsökre szórni. Kevesebb munka, kevesebb idő és kevés mosogatnivaló koszos edény jár vele együtt.

szilvas-zabpelyhes_1.jpg

Ropogós, egészséges morzsa

A morzsák között pedig ez még egy egészséges verzió is ráadásul, annyira, hogy akár reggelire is beillik egy kevés joghurttal. Vagy desszertnek egy kis vaníliafagylalttal, ahogy tetszik. A liszt egy részét itt zabpehelyre és mandulára cseréltem, így nem csak rostosabb és tápanyagokban gazdagabb lett, de sokkal ropogósabb is, mert itt ez a lényeg. A ropogós morzsa, ami kontrasztot képez a lágyra sült gyümölcs mellett.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr7414999562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.