Kívül-belül tele van gyümölccsel ez a hideg, nyári tejberizs
A tejberizs nálunk olyan megunhatatlan univerzális sztárétel, mint a paradicsomleves és a túrógombóc, minden héten napokig tudná enni az egész család télen és nyáron is. Csakúgy, mint az előbbieket, ezt is nagyon hamar meg tudom unni, ezért muszáj volt feldobni valamivel.
A család többi tagjával ellentétben, akik nem átallanak rengeteg kakaóport, sőt, mogyorókrémet tenni rá, én nagyon sok gyümölccsel szeretem.
Látványos, csupa gyümölcs desszert
Most a tejberizs gyümölcsrizses kiadását sikerült teljesen kimaxolnom úgy, hogy nemcsak belekevertem a gyümölcsből, hanem hozzá is turmixoltam belőle, így a rizst bevonó ragacsos massza is színes és gyümölcsös lett. Látványra és ízre is nagyon nyári és elképesztően jól mutat.
Most málnával készítettem, de bármilyen más bogyóssal el tudom képzelni, akár őszibarackkal is. A legjobb, ha még kerül rá egészben is a gyümölcsből, de az lehet akár másféle is, például, mint a képen látható málna-barack kombináció.
Hígabbra főzzük
Valamivel hígabbra kell beállítani, mint ahogy a tejberizst szoktuk, mert hűlés közben még szív magába nedvességet és összeáll a rizs.
Nyári gyümölcsrizs
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm kerek szemű rizs
- 1 liter tej
- 300 gramm málna (vagy más gyümölcs)
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!